Tips om te besparen op de vaste lasten als horecaondernemer

Als horecaondernemer wil je zeker in de beginfase goed op je maandelijkse vaste lasten letten. Om te voorkomen dat de zaak al snel weer moet sluiten door een faillissement, is het belangrijk om vooraf rekening te houden met verschillende soorten vaste lasten. Denk aan de kosten voor de inkoop van voedingsmiddelen en dranken, de kosten voor de beveiliging van je horecagelegenheid, de energiekosten, kosten voor de verzekeringen, enzovoorts. Daar komen de kosten voor je personeel nog bovenop! Door vooraf een inschatting van deze kosten te maken, weet je precies hoeveel je maandelijks moet gaan verdienen om rond te komen. Blijken de vaste lasten voor je horecaonderneming toch erg hoog te zijn? In dat geval is het tijd om te zoeken naar mogelijkheden om te besparen. Zo houd je geld over en voorkom je dat het bedrijf failliet gaat. In dit artikel geven we je tips om geld over te houden als horecaondernemer.

Lees verder…


Source: young startup

Top