Startershuis DOEN!, door de gemeente in het leven geroepen om de vele startende ondernemers te helpen om een succesvolle start te maken, heeft onlangs de duizendste intake gehad. Om deze mijlpaal te vieren, houdt Startershuis DOEN! maandag 3 juli een startersevent in het bedrijf van startende ondernemer Joy Woelders. Het event begint om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur.

Wie in de gemeente Hardenberg of Ommen wil starten als zelfstandig ondernemer, maar voorafgaand aan deze grote beslissing graag zijn plan voorlegt aan experts op het gebied van het ondernemerschap, kan hiervoor terecht bij Startershuis DOEN! “Startershuis DOEN! is zeker niet alleen voor starters die móeten, maar ook voor starters die willen. De starters gaan zélf op ontdekkingstocht, wij regisseren en helpen hen gedurende het traject bij het maken van duidelijke keuzes. Dat kan ook betekenen dat mensen er gaandeweg achter komen dat het ondernemerschap niets voor hen is”, vertelt Peter Zwartscholten, die samen met Arend Hofsink het gezicht vormt van Startershuis DOEN! Startershuis DOEN!, dat samenwerkt met het Alfa College, biedt naast coaching ook een opleidingstraject, de Eigen Baas Avondschool. Ook biedt het huisvesting aan starters in de Kastanjehof.

Tips en tricks

Het duizendste startersgesprek dat Startershuis DOEN! voerde, was met Joy Woelders van Kymco EnJoy. De 31-jarige ondernemer opende begin dit jaar zijn eigen zaak in scootmobielen en loophulpmiddelen aan de Brink in Hardenberg. Voordat hij van start ging, zocht hij de samenwerking met Startershuis DOEN! “Ik wilde weten hoe groot de slagingskans was van mijn idee. Het startershuis heeft mij echt klaargestoomd voor het ondernemersvak. Peter heeft continu feedback gegeven met vele tips en tricks”, aldus Joy Woelders.

Startersevent

Tijdens het startersevent in zijn zaak zal Joy vertellen over de problemen en successen die hij kende in aanloop naar het ondernemerschap. Het event is bedoeld voor startende ondernemers en starters in spe. Na het informatieve gedeelte is er tijd om te netwerken. Tijdens het event zal ook de innovatie startersapp gelanceerd worden. Belangstellenden voor het startersevent kunnen zich opgeven via info@startershuisdoen.nl.